Nieuw Leiderschap

Nieuw leiderschap bestaat niet. Net zomin als oud leiderschap. Ik geloof in een leiderschapsmodel dat zich blijvend ontwikkelt. Met een vaste kern van waarden en principes en elementen daaromheen. Elementen die flexibel zijn en zich voortdurend ontwikkelen en meeveranderen met de maatschappij om ons heen.

We leven in een tijd van continue en toenemende snelheid van verandering. De maatschappij wordt complexer en dit wordt in hoge mate gedreven door technologische ontwikkelingen. Dit heeft invloed op de ontwikkeling van leiderschap.

Wat zijn op dit moment de elementen in de ontwikkeling in Leiderschap? Wat zijn de hot topics? Welke vaardigheden heb je dan nodig om deze in jouw leiderschap op te nemen? Hieronder mijn persoonlijke top 5 van de Leiderschap-elementen waar je in deze tijd als leider niet zonder kunt:

Storytelling

Je kunt bij veel trainingsbureaus een cursus storytelling volgen, of TED-waardig presenteren. Dat is een goed idee. Mijn ervaring is dat je mensen kunt beïnvloeden en aan je kunt binden door een goed verhaal op de juiste manier te vertellen. Met overtuiging, emotie en liefst met een persoonlijk onderdeel erin. Hiermee toon jij als leider emotie en daarmee menselijkheid en win je vertrouwen. Voor inspiratie en tips: ga naar TED.com

Kwetsbaarheid

Hier wordt veel over gepubliceerd. Ik kan je de boeken van Brené Brown aanbevelen, bijvoorbeeld “de kracht van kwetsbaarheid”. Zij doet onderzoek naar kwetsbaarheid en is een uitstekende verhalenverteller. Mijn visie op kwetsbaarheid in leiderschap is het creëren van een hechte band met mensen door het oprecht tonen van je kwetsbare kant. Het klinkt makkelijk, maar pas wel op, want het is geen trucje. Het vergt moed en durf om jezelf met al je imperfecties te laten zien. Dat is in onze huidige prestatiemaatschappij niet gemakkelijk. Maar het levert veel op: mensen voelen als vanzelf meer verbinding en zij willen jou volgen.

Authenticiteit

Authenticiteit is behoorlijk gehypet in leiderschapsboeken. Toch mag deze wat mij betreft niet ontbreken in de top-5. Voor mij is authenticiteit durven om jezelf te laten zien en durven uit te spreken wat jij voelt en vindt. Hiervoor moet je jezelf goed kennen: zelfreflectie is voor een leider belangrijk. Authentieke leiders zijn mensen die hun kompas helder hebben. Daarmee bedoel ik dat zij hun eigen behoeftes en waarden en principes kennen en daarnaar handelen. Mijn tip: koop een schriftje en start met je eigen ‘zelfreflectie-boekje’. Maak af en toe tijd vrij en start met schrijven over wat je bezig houdt. Dan komen vanzelf relevante vragen naar boven en werk je actief aan je zelfreflectie.

Wendbaarheid

Een wendbare leider weet in het hier en nu in te spelen op snel veranderende omstandigheden en behoeftes. Wendbare leiders kunnen snel schakelen en voorzien in oplossingen waar in het moment behoefte aan is. Let op: dit gaat echter nooit ten koste gaan van het eigen kompas. Aan wendbaarheid zit een grens. Wendbaarheid vraagt ook om creativiteit. Voor mij is creativiteit het spontane scheppen en een continu proces van ‘doen’ en ‘proeven’. Zoals een goede kok dat doet: de kok probeert een nieuw gerecht, proeft regelmatig en stuurt zonodig weer bij.

Aandacht

We leven in een tijd waarin veel prikkels ons ieder moment van de dag bereiken. Er is een groot en divers aanbod van informatie. Dit leidt tot stress en een blijvend gevoel van onrust. Meer aandacht in het hier en nu helpt om rustig te worden en de goede keuzes te maken. Je neemt sneller en makkelijker afstand. Daarnaast merk je in het contact met anderen dat er meer diepgang is. Er is meer verbinding met mensen en daardoor groei jij in je leiderschap. Mindfulness en meditatie zijn krachtige hulpmiddelen om te werken aan jouw aandacht-vaardigheid. Dit kan ik uit eigen ervaring beamen, mijn favoriete hulpmiddel is de app Headspace.

Dit was mijn persoonlijke top 5. Alle 5 zijn dit belangrijke elementen van mijn leiderschapstijl. Ze zijn continu in ontwikkeling en hebben mij momenten van succes gebracht. En uiteraard ook minder succesvolle momenten… Vergeet niet: je bent nooit uitgeleerd, zeker niet op het gebied van leiderschap.

Wat maakt een goede leider succesvol? Succesvolle leiders worden niet afgemeten aan positie, rang of status, maar aan de hoeveelheid mensen die hen willen volgen!